لوله استنلس استیل

لوله استنلس استیل یکی از آلیاژ های بسیار کاربردی در صنایع مختلف است که اصلی ترین مزیت آن مقابله آلیاژ در برابر خوردگی است. این مقاله سعی دارد شما را با تمام زوایای این آلیاژ آشنا کند. پیش از تعریف لوله استنلس استیل می باید نکاتی را در مورد آلیاژ ها بدانیم.

تا به امروز فلز های مختلفی در جهان کشف شده اند که هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند. این ویژگی ها کمک می کند که هر کدام برای استفاده در یک صنعت یا چند صنعت، مطلوب به نظر برسد. در این میان چیزی که باعث شد کلمه آلیاژ شکل بگیرد نیاز بشر به استفاده توامان از ویژگی های چند فلز بود. به همین منظور سازندگان شروع به ترکیب فلزات با یک دیگر کردند تا آلیاژ ها به دست بیایند. برای مثال یکی از مشکلاتی که انسان در استفاده از فلزات با آن مواجه شد مشکل خوردگی بود. فولاد، یکی از فلزاتی است که به واسطه مقاومت و درصد کربنش شناخته شده است؛ اما مشکل خوردگی فلزات باعث شد تا با اضافه کردن کروم و نیکل، فولاد ضد زنگ ساخته شود. بنابراین شکل گیری آلیاژ های مختلف در سراسر جهان مشکلات استفاده از فلزات را کمتر کرد و حیطه استفاده از آن ها را گسترش داد. با گذشت زمان آلیاژ های مختلفی تولید و روانه بازار شد. از این آلیاژ ها در ساخت ابزار های مختلفی از جمله لوله ها استفاده می شود. لوله استنلس استیل یکی از آن لوله هایی است که ترکیب آن مبتنی بر آلیاژ ها است.

استیل هم یک نوع آلیاژ است

هنگامی که آهن با فلزات دیگری ترکیب شود آلیاژ های متفاوتی به دست می آید که یکی از این آلیاژ ها استیل است. استیل از ترکیب آهن و کربن به دست می آید. این ترکیب خواص فیزیکی مخصوص به خود را دارد و اگر کروم هم به ترکیب آن ها اضافه شود در برابر خوردگی مقاومت بالایی پیدا می کند. این ضد زنگ بودن و مقاومت در برابر خوردگی در اثر واکنش کروم با اکسیژن هوا اتفاق می افتد. در اثر این واکنش ماده ای به نام اکسید کروم بر روی سطح استیل ایجاد می شود که قابل رویت نیست. این ماده تمام روی سطح را می پوشاند و موجب می شود هوا به صورت مستقیم به سطح استیل برخورد نکند. در واقع بین هوا و سطح استیل یک مرز توسط اکسید کروم کشیده می شود که استیل را از زنگ زدن محافظت می کند.

لوله استنلس استیل یکپارچه یا غیر یکپارچه

لوله استنلس استیل به دو شکل تولید می شود. تفاوت شکل تولیدی لوله استنلس استیل در یکپارچه بودن یا نبودن لوله استنلس استیل است. در برخی از لوله ها درزی مشاهده نمی شود. دلیل این یکپارچه بودن هم این است که کل مواد به صورت یکپارچه گرم می شوند و در نهایت با وارد آوردن نیرو به آن، عمل اکسترود کردن انجام می شود و لوله بدون درز به وجود می آید. لوله استنلس استیل به صورت غیر یکپارچه نیز تولید می شود که در این نوع ورق های استیل لول می شوند و جای جوش بر محل اتصال لوله استنلس استیل مشخص است. بنا بر این، این لوله ها دارای درز هستند.

@val3

کاربرد های لوله استنلس استیل

لوله استنلس استیل در شماره های متفاوت و با ابعاد مختلفی تولید می شوند که این تنوع حاصل نوع ترکیبات آن هاست. نام گذاری جهانی لوله ها بر اساس شماره گذاری لوله ها انجام می شود. هر نوع از لوله که تولید شود شماره مخصوص به خود را دارد؛ اما در مجموع کاربرد و عملکرد لوله استنلس استیل آن قدر وسیع است که شاید نتوان به تمام موارد کاربردی و عملکردی آن پرداخت. یکی از ساده ترین مواردی که می توان به آن اشاره کرد، کاربرد لوله استنلس استیل در صنعت ساختمان سازی است. به طور کلی کمتر پیش می آید که به سراغ بررسی صنعتی بروید و لوله استنلس استیل را در آن جا نبینید. از صنایع غذایی و دارویی گرفته تا صنایع نفت و گاز و آب رسانی و فشرده سازی هوا، همه و همه از لوله استنلس استیل در شبکه و ساختار خود استفاده می کنند. برخی از این لوله ها در دل ساختار مخفی اند و دیده نمی شوند و برخی از آن ها هم مثل نرده ها و حفاظ ها در هر جایی دیده می شوند.

ویژگی های لوله استنلس استیل

همان طور که پیش تر گفتیم اصلی ترین ویژگی لوله استنلس استیل ، خاصیت ضد زنگ و ضد خوردگی آن هاست؛ اما آن چه که حوضه کاربرد لوله استنلس استیل را این چنین گسترش می دهد، ویژگی های متعدد آن است. برای مثال آن چه که باعث می شود لوله های استیل در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرند این است که لوله استنلس استیل تغییر رنگ و شکل نمی دهد و به این ترتیب بر فرآیند فرآوری مواد غذایی و دارویی تاثیر سوئی نمی گذارد. این ویژگی موجب می شود که از لوله استنلس استیل برای فرآوری مواد خوراکی حساسی هم چون شیر استفاده شود. همان طور که می دانید شیر یکی از ماده هایی است که سرعت فاسد شدن آن بالا است و در خط تولید و بسته بندی نباید آلودگی ای به آن وارد شود. نکته دیگری که استفاده از لوله استنلس استیل را گسترش می دهد و آن ها را محبوب می کند، قابل بازیافت بودن آن است. این بازیافت کمک می کند که استیل دوباره در فرآیند تولید قرار گیرد و قطعات جدیدی ساخته شود. مقاومت و دوام لوله استنلس استیل هم که از طبیعی ترین ویژگی های استیل است. این مقاومت در برابر تغییرات دما نیز کمک کننده است. استیل می تواند در برابر دما های خیلی پایین و خیلی بالا مقاومت کند. بازه تغییرات دمایی برای استیل از حدود منفی 200 درجه سانتی گراد شروع می شود و می تواند تا دمای 1000 درجه سانتی گراد هم برود.

لوله استنلس استیل ماده ای است که از آلیاژ فولاد و درصد کمی کروم تشکیل شده است، افزودن کروم به مقاومت در برابر خوردگی ماده می افزاید. از آنجا که فولاد ضد زنگ همچنین از ماندگاری پایین ، مقاومت در برابر اکسیداسیون برخوردار است و بر روی فلزاتی که با آنها تماس می گیرد تأثیری نمی گذارد ، اغلب در مجموعه ای از کاربردها ، به ویژه در ساخت لوله ها، استفاده می شود.

@val3

انواع لوله استنلس استیل

از انواع لوله استنلس استیل در درجه اول در سیستم های لوله کشی برای انتقال مایعات یا گازها استفاده می شود. ما لوله های فولادی را از آلیاژهای فولادی حاوی نیکل و همچنین کروم تولید می کنیم که به فولاد ضد زنگ ویژگی های مقاوم در برابر خوردگی می دهد. لوله فولاد ضد زنگ در برابر اکسیداسیون مقاومت می کند و آن را به یک محلول با نگهداری کم مناسب برای دمای بالا و کاربردهای شیمیایی تبدیل می کند. از آنجا که به راحتی تمیز و ضد عفونی می شود ، لوله های فولادی ضد زنگ برای کاربردهایی که شامل مواد غذایی ، نوشیدنی ها و کاربردهای دارویی است نیز مورد نظر است.

با وجود شکل استوانه ای مشابه ، با قطر داخلی ، در حالی که لوله های فولادی با قطر خارج (OD) و ضخامت دیواره اندازه گیری می شوند. تفاوت دیگر این است که از لوله ها برای انتقال مایعات و گازها استفاده می شود ، در حالی که از لوله ها برای ساخت قطعات یا اجزای سازه ای استفاده می شود.لوله های فولادی ضد زنگ دوام طولانی مدت و مقاومت در برابر خوردگی را ایجاد می کنند.

انواع لوله استنلس استیل در درجه های فولادی 304 / L و 316 / L ارائه می شود. ما به طور کلی لوله ضد زنگ جوش داده شده خود را در اندازه های مختلف ایجاد می کنیم.

برخی از کاربردهای معمول لوله های فولادی ضد زنگ عبارتند از:

• فرآوری مواد غذایی

• عملیات نساجی

• فرآوری نفت و گاز

• کودها و سموم دفع آفات

• کاربردهای شیمیایی

• ساخت و ساز

• داروسازی

• اجزای خودرو

ما لوله های ضد زنگ را در اندازه های مختلف ارائه می دهیم تا نیازهای برنامه شما را برآورده کنیم.

تفاوت بین فولاد ضد زنگ 304 و فولاد ضد زنگ 316 چیست؟

سری 300 فولاد ضد زنگ یک آلیاژ کروم-نیکل است که در طیف وسیعی از محصولات از جمله لوله های فولاد ضد زنگ و لوله های فولادی تولید می شود. لوله های فولادی 304 و 316 از دوام کافی برای حفظ مقاومت در دماهای بالا ، مقاومت در برابر خوردگی و نگهداری آسان برخوردار هستند. انتخاب بین مواد بستگی زیادی به نحوه استفاده شما از لوله و محیط نصب لوله دارد.

فولاد ضد زنگ نوع 304 شاید رایج ترین نوع مورد استفاده باشد زیرا در برابر خوردگی مقاوم است و ضد عفونی شدن آن آسان است. این نوع فولاد غالباً برای مصارف غذایی و آشامیدنی یا مصارف ساختمانی استفاده می شود.

فولاد ضد زنگ نوع 316 همچنین مقاوم در برابر خوردگی بوده و به راحتی تمیز می شود اما در برابر خوردگی حاصل از مواد شیمیایی و حلال ها مقاومت بیشتری دارد. به همین دلیل ، 316 فولاد ضد زنگ به دلیل مقاومت در برابر خوردگی کلرید ، برای کاربردهای صنعتی و جراحی یا کاربردهای دریایی ترجیح داده می شود.